Hvorfor

[rev_slider_vc alias=”hvorfor”]

Kan et vaskeri gøre det bedre? Træffe bedre beslutninger? Lave større overskud?

Et simpelt, temmelig interessant spørgsmål: I en moden branche, med en hidsig konkurrence, hvor priserne på ydelserne eroderer samtidig med at omkostningerne stiger, så er nogle vaskerier alligevel i stand til at lave overskud i størrelsesordene 10-15% EBIT. Hvordan gør de det?

Hvad der fik os startet

I vaskeribranchen har svaret på spørgsmålet ovenfor med omkostningsstyring at gøre, hvilket i sidste ende har med produktionsgennemførelse at gøre, fordi i vaskerier afgøres en stor del af de totale omkostninger af den daglige produktionsplanlægning og gennemførelse ude på fabriksgulvet.

Det viser sig, at ”15%-performerne” er ekstremt fokuserede på, og ekstremt gode til at gennemføre produktionen. At have fuld kontrol over varestrømmen betyder at man har fuld kontrol over omkostningerne. Omkostningsoptimering er flowoptimering.

I de fleste vaskerier afhænger flowet af de mennesker, som til dagligt dirigerer indsatserne i vaskeriet. Skal man genskabe 15%-performernes resultater betyder det, at man skal genskabe deres beslutninger om gennemførelse.

Det gjorde vi.

Vi har brugt 3 år på at udvikle en ”laserskærer-optimerings”-agtig software, blot til hele vaskeriets produktion, som genskaber de bedste vaskerilederes bedste flow-beslutninger og som forudsiger resultatet af disse beslutninger – før de træffes.

I en moden ”Rødt ocean”-branche er det svært at finde en ægte konkurrencefordel. Den fordel kan Laundry Logics give dit vaskeri.

Vores branche

Få funktioner har haft større indflydelse på alle typer af samfund og har haft større indflydelse på udviklingen af det moderne samfund, end mekanisk tøjvask – se for eksempel Hans Rosling’s TED Talk, “The Washing Machine”:

Fordi tøjvask er så fundamental en del af moderne samfund og fordi der en direkte forbindelse mellem et samfunds levestandard, via hygiejnestandarder og vaskekvalitet til vaskeløsninger, betyder højere levestandard simpelthen mere tøjvask og flere vaskerier.

Den globale levestandard fortsætter med at stige og den globale middelklasse vokser også til stadighed. Den globale vaskeribranche er en sektor i konstant vækst og har været det i årtier.

I den vestlige verden vasker ca. 6.700 industrielle vaskerier og deres godt 270.000 medarbejdere ca. 15 millioner tons tøj hvert år. De årlige, variable omkostninger i forbindelse med denne produktion estimeres til omkring 160 mia. DKK.

På global skala vasker godt 23.000 industrielle vaskerier og deres 1,1 million medarbejdere ca. 34 millioner tons tøj hvert år.

Det er mod disse mængder og omkostninger at Laundry Logics’ løsninger er rettet.